När jag hade min andra blogg som jag avslutade 2020 efter 11 år vilket jag ångrar idag MEN om det var något ämne som jag engagerade mig allra mest var palestiniernas situation på grund av Israels oerhörda aggressioner mot palestinier både på Västbanken och i Gaza.

Redan i början av 70-talet blev jag mycket aktiv och engagerade i palestinafrågan och min avsky för Israel, för Israels ockupation 1948 (AL NAKBA) med upp mot 700 000 utdrivning av palestinier och att palestinska byar brändes ner och byggdes upp av israeler och fick palestinska namn.

Världen höll tyst om Israels folkmord på palestinier som pågår än idag vilket är absolut förfärligt!! Med vilken rätt har Israel att ockupera Palestina? Jo, något som står i en hittepåbok eller sagobok som jag anser Gamla testamentet är, fega människor som inte vill ta ansvar som läser verser som gäller än idag vilket det inte gör. Vi lever i år 2021!

Den 30 oktober 2014 blev Sverige den 135:e staten i världen att erkänna Staten Palestina. Jag gick i taket av glädje och i hallen på väggen sitter den palestinska flaggan som jag har använt vid två demonstrationer i Stockholm en i Göteborg.

Här är dom länder som erkänt Palestina.

1988, Algeriet, Bahrain, Irak, Kuwait, Libyen, Malaysia, Mauretanien, Marocko, Somalia,

Tunisien, Turkiet, Jemen, Afghanistan, Bangladesh, Kuba, Indonesien, Jordanien, Madagaskar
Malta, Nicaragua, Pakistan, Qatar, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Serbien, Zambias
Albanien, Brunei, Djibouti, Mauritius, Sudan, Cypern, Tjeckien, Slovakien, Egypten, Gambia
Indien, Nigeria, Ryssland, Seychellerna, Sri Lanka, Vitryssland, Guinea, Namibia, Ukraina
Vietnam, Kina, Burkina Faso, Komorerna, Guinea-Bissau, Mali, Kambodja, Mongoliet
Senegal, Ungern, Kap Verde, Nordkorea, Niger, Rumänien, Tanzania, Bulgarien, Maldiverna
Ghana, Togo, Zimbabwe, Chad, Laos, Sierra Leone, Uganda, Republiken Kongo (Kongo-Brazzaville), Angola, Moçambique, São Tomé och Príncipe
Demokratiska republiken Kongo (Kongo-Kinshasa), Gabon, Oman, Polen, Botswana, Nepal
Burundi, Centralafrikanska republiken, Bhutan

1989 Rwanda, Etiopien, Iran, Benin, Ekvatorialguinea, Kenya, Vanuatu, Filippinerna

1994 Tadzjikistan, Uzbekistan, Papua Nya Guinea

1995 Sydafrika, Kirgizistan

1998 Malawi

2004 Östtimor

2005 Paraguay

2006 Montenegro

2008Costa Rica, Libanon, Elfenbenskusten

2009 Venezuela, Dominikanska republiken

2010 Brasilien, Argentina, Bolivia, Ecuador

2011 Chile, Guyana, Peru, Surinam, Uruguay, Lesotho, Syrien, Liberia, El Salvador, Honduras
Saint Vincent och Grenadinerna, Belize, Dominica, Sydsudan, Antigua och Barbuda, Grenada,
Island

2012 Thailand

2013 Guatemala, Haiti

2014 Sverige

Enligt CIA

CIA som publicerar “The World Factbook” anser att det finns hela 267 länder i världen. CIA räknar dock inte Wales, Nordirland eller Skottland som egna länder.

EJ medlemmar i FN men erkända med observatörsstatus

  • Vatikanstaten – enda självständiga staten som är fullt erkänd utan att vara medlem i FN
  • Cooköarna, begränsad självständighet
  • Nius, begränsad självständighet
  • Palestina – Inte fullt erkänd, men har sedan 2012 observatörsstatus i FN
  • Taiwan, begränsad självständighet
  • Västsahara, begränsad självständighet
  • Kosovo, begränsad självständighet

Palestina finns i mitt hjärta tills jag ligger med näsan i backen.

Jag HATAR Israel!!!! Israel är ren ondska!!

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Vardag i Palestina – mellan corona och bosättarvåld

När skolbarnen i Palestina återvände till undervisningen i september var det en återgång från coronaisolering till våld från israelisk militär och beväpnade bosättare. Palestina stängdes, liksom många andra länder, ned i samband med utbrottet av COVID-19 i mars. Innan dess, under det förkortade skolåret från augusti 2019 till nedstängningen, noterade barnrättsorganisationen Defense for Children International – Palestine (DCI-P) 134 våldsamma ingripanden från israelisk militär drabbande 9.042 elever och lärare. Våldet mot skolbarnen riskerar nu att åter öka.

Även rivandet och förstörelsen av palestinsk egendom fortsätter – också det i strid med internationell lag. Den vanligaste orsaken till förstörelsen är att byggnaderna saknat bygglov – någonting i stort sett omöjligt att erhålla. Inom de 60% av Israel helt kontrollerade delarna av Västbanken (”Area C”) har 0,6% av marken upplåtits för palestinskt byggande – en yta som givetvis sedan länge är färdigbyggd. Ofta tvingas ägarna av de aktuella husen riva dem själva. Annars tillkommer rivningskostnad plus en avgift för varje dag byggnaden använts utan tillstånd.

Till förödelsen fogas även våldsaktioner av beväpnade bosättare. I Biddya (Salfit) på norra Västbanken förstördes i september flera jordbruksbyggnader och 445 fruktträd. Bönder blir beskjutna när de försöker skörda sina oliver, och många tusen olivträd (som ger full skörd först efter 50 år) har dragits upp med rötterna. Grupper av bosättare drar runt i de palestinska samhällena, krossar fönster, förstör bilar och pryglar upp palestinier som råkar komma i deras väg.

Av någon underlig anledning tillåter inte Firefoxen att lägga in någon länk till Global politics utan läsare får lägga till https://

globalpolitics.se/vardag-i-palestina-mellan-corona-och-bosattarvald/

Firefox Kan inte öppna den här sidan

För att skydda din säkerhet tillåter http://www.globalpolitics.se inte Firefox att visa sidan om en annan webbplats har den inbäddad. För att se den här sidan måste du öppna den i ett nytt fönster.